• Ştiaţi că… Bicicleta este considerată vehicul, iar cel ce o conduce este şofer?

  stiati_ca_bicicleta

  Ştiaţi că… Bicicleta este considerată vehicul, iar cel ce o conduce este şofer?
  Prin Convenţia de la Viena privind traficul rutier din 1968 bicicleta este considerată ca fiind un vehicul iar codurile rutiere din multe ţări reflectă aceste definiţii, impunând ca acestea să respecte anumite prevederi legale, inclusiv chiar obținerea unui permis pentru conducerea pe drumuri publice.
  Primul mijloc de transport uman care folosea două roţi legate inventat de baronul german Karl von Drais, este considerat strămoşul bicicletei moderne. A fost prezentat publicului din Mannheim în vara anului 1817 şi celui din Paris în anul 1818. Biciclistul s-a urcat pe rama de lemn susţinută de doua roţi şi a împins vehiculul cu picioarele în timp ce conducea roata din faţă.
  Primul vehicul mecanic deplasat pe 2 roţi a fost construit de către Kirkpatrick MacMillan un fierar scoţian, în anul 1839. Acesta a fost asociat şi cu prima infracţiune din transport, atunci când un ziar din Glasgow a anunţat în anul 1842 un accident în care un “domn anonim din Dumfries-shire… care mergea cu o bicicletă… cu un design genial ” a lovit o fetiţă din Glasgow şi a primit o amendă de 5 shillingi.

  Carmen

  arrow