• Ştiaţi că… Stadionul Wembley din Londra a găzduit şapte finale ale celei mai importante competiţii continentale intercluburi?

    Ştiaţi că… Stadionul Wembley din Londra a găzduit şapte finale ale celei mai importante competiţii continentale intercluburi?
    Noul stadion Wembley din Londra este, după Camp Nou din Barcelona, al doilea cel mai mare stadion al Europei precum şi gazda echipei naţionale a Angliei.
    Vchiul stadion cu acelasi nume a fost construit în anul 1923 pentru British Empire Exhibition din anul 1924 şi a fost gazda multor meciuri memorabile, fiind considerat “casa fotbalului” mondial. Stadionul Wembley se redeschide în mod oficial pe data de 19 mai 2007, găzduind finala FA Cup dintre Chelsea şi Manchester United. Cea mai importantă caracateristică a arenei este arcada înaltă de 133 de metri care, împreună cu întinderea de 315 metri, este cea mai lungă structură de acoperis din lume. Acoperişul retractabil este înalt de 52 de metri şi chiar daca nu acoperă în întregime terenul de joc, reuşeşte să ferească de ploaie absolut toate locurile din tribune, Wembley are cel mai mare acoperiş din lume.

    Carmen

    arrow