• Ştiaţi că… Hameiul folosit în fabricarea berii este înrudit cu marijuana?

  Ştiaţi că… Hameiul folosit în fabricarea berii este înrudit cu marijuana?
  Hameiul, cel mai important ingredient al berii este o specie perenă a genului de plante erbacee Humulus, care aparţine familiei Cannabaceae, care include şi genul Cannabis.
  Prima cultivare de hamei atestată documentar a avut loc în 736 d.Hr. în regiunea Hallertau din regiunile Germaniei de astăzi, iar prima menţionare a utilizării hameiului în producția de bere este datată în anul 1079 d. Hr.
  Hameiul are proprietăţi calmante asupra nervilor şi măreşte pofta de mâncare. Intern se foloseşte ca şi sedativ nervos, bacteriostatic, antituberculos, iar extern are acţiune antiseptică.
  În cantităţi mari se foloseşte la prepararea berii, căreia îi transmite gustul amar-aromat şi ajuta la conservarea ei.
  Culegătorii de hamei pot căpăta intoxicaţii care se manifestă prin înroşirea ochilor, iritaţii pe mâini şi faţă, vărsături, respiraţie greoaie, iar la femei hemoragii.
  Preventiv, este indicat ca mâinile să fie înfăşurate în cârpe sau mănuşi, să nu se atingă de pielea de pe faţă sau ochi, iar după terminarea lucrului ele sa fie bine spălate cu apă şi săpun din abundenţă.
  Prima fabrică de bere din lume a fost fondată în anul 1040 în apropiere de Munchen în Germania şi se numea Bayerische Staatsbrauerie Weihenstephan.

  Carmen

  arrow