• Ştiaţi că…Ideea orei de vară a fost concepută de Benjamin Franklin?

    Ştiaţi că…Ideea orei de vară a fost concepută de Benjamin Franklin?
    Astfel în timpul șederii sale în calitate de delegat american la Paris în anul 1784, el a dezvoltat această idee într-un eseu, denumit “un proiect economic.”
    Ulterior ideea a fost susţinută de către William Willett în broșura, “Deșeuri de lumina” din anul 1907, în care a propus avansarea orei de 20 de minute fiecare din cele patru duminici în luna aprilie şi întârzierea cu aceeași sumă de timp pe patru duminici din luna septembrie.
    Scopul principal al orei de vară, este de a face o mai bună utilizare a luminii naturale.
    Ne schimba ceasurile în timpul lunilor de vară pentru a muta o oră de lumină de la dimineața până seara.
    În apropierea ecuatorului, ziua și noaptea au aproape aceeași lungime de aproximativ 12 ore, iar oamenii nu au nevoie de aceasta schimbare de oră. Astfel cu cât ne apropiem de polul nord sau sud, este mai lungă perioada de lumina zilei în timpul verii. Ora de vară, nu este de obicei de ajutor la tropice iar în țările din apropierea ecuatorului, locuitorii nu schimbă ceasurile.
    În timpul iernii, ora de vară constituie un avantaj de timp, deoarece mulți oameni au nevoie dimineaţa de mai multă lumină pentru iluminat. În primăvara și toamna, avantajul este, în general, mai puțin de o oră.
    Motivul pentru care a fost creată Ora de vară, e de a economisi energie pentru iluminat în toate anotimpurile anului, astfel avem dimineţile din cele patru cele mai întunecate luni de iarna – noiembrie, decembrie, ianuarie și februarie cât mai bine iluminate.

    Carmen

    arrow