• Ştiaţi că… Prima cartelă SIM a fost produsă în Germania?

  Ştiaţi că… Prima cartelă SIM a fost produsă în Germania?
  Aceasta a fost produsă pentru prima dată în anul 1991 de către compania Giesecke & Devrient din Munchen.
  Compania a vândut cartelele către un operator de telefonie din Finlanda şi pentru folosirea telefoanelor de tip GSM – Global System for Mobile Communications, cel mai răspândit standard de telefonie mobilă din lume, este nevoie de un microchip numit SIM – Subscriber Identity Mobile.
  Telefoanele mobile de ultimă generaţie pot folosi doua cartele sim, acest tip de telefon fiind denumit dual-sim. Pe piaţă sunt disponibile trei variante de telefoane dual sim:
  – Dual sim – single standby: putem instala două cartele sim în telefon, însă numai una este activă. Posesorul alege din meniu cartela pe care doreşte să o folosească.
  – Dual sim – dual standby: la acestea se pot instala două cartele sim şi se pot folosi amândouă simultan atât timp cât telefonul se află în standby, fără a comuta între ele. Se poate apela şi poate fi apelat pe oricare din ele în orice moment, dar în convorbiră este activ doar sim-ul de pe care se vorbeşte; dacă cineva va apela pe celalalt sim va primi mesaj că telefonul este închis.
  Dual sim – dual processor: cele două cartele sunt active simultan în permanenţă, inclusiv în timpul convorbirilor. Dacă sună cineva pe simul celalalt în timp ce purtaţi o convorbire pe un sim, va apărea ca apel în aşteptare, iar la modelele mai avansate se poate iniţia apel de pe un numar pe celalalt.

  Carmen

  arrow