• Ştiaţi că… Gutuia ajută în calmarea durerilor de cap?

    Ştiaţi că… Gutuia ajută în calmarea durerilor de cap?
    Acest fruct este indicat în prevenirea unor boli sau în tratamentul anemiei, pancreatitei, hipertensiunii arteriale, sclerozei multiple, tulburilor tractului gastro-intestinal sau bolilor sistemului cardiovascular.
    Gutuile sunt folosite din cele mai vechi timpuri la obţinerea unor medicamente, vindecătorii antici foloseau seminţele de gutuie şi fructele fierte pentru a îmbunătăţi funcţia tractului digestiv. De asemenea, ceaiul din gutuie are un gust foarte plăcut cu efect diuretic şi ajută în probleme cardiovasculare.combate Gutuia luptă cu mahmureala, ameliorează starea de greaţă şi vărsături, potoleşte setea şi are efect benefic asupra psihicului.
    Vechii greci ofereau gutui la nunți, ritual care a venit din Orient împreună zeița Afrodita.
    Plutarh relatează că miresele în Grecia mușcau dintr-o gutuie pentru a parfuma sărutul înainte de a intra în camera nupțială. Romanii foloseau şi ei gutuile, altfel în cartea de bucătărie romană a lui Apicio ne dă rețete pentru a găti gutuia cu miere și o combină cu diverse legume.
    Gutuiul se cultivă în Asia Centrala, Caucaz, Europa, cât şi în părţile de nord şi sud ale Africii. De asemenea, îl mai găsim în America de Nord şi Sud şi în Australia.

    Carmen

    arrow