• Ştiaţi că… Moș Crăciun lucrează 31 de ore în noaptea de Ajun?

  Ştiaţi că… Moș Crăciun lucrează 31 de ore în noaptea de Ajun?
  În conformitate cu calculele unui inginer finlandez, Moșul trebuie să zboare cu 5800 km/secundă pentru a duce cadouri la toți copii. Viteza de deplasare a fost calculată la o densitate medie de 48 locuitori/kmp și o distanță medie de 20 de metri între locuințe. Cele 31 de ore de muncă au fost calculate datorită diferențelor de fus orar existente pe tot globul.
  Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială – NORAD a lansat un program de urmărie prin satelit a traseului Moșului în noaptea de Ajun.
  În jur de 1200 de voluntari petrec ziua de 24 decembrie oferind informații prin telefon sau email asupra poziției lui Moș Crăciun. Există și o platformă online cu ajutorul căreia drumul cadourilor poate fi urmărit la Norad Tracks Santa. Sateliţii NORAD primesc semnalul de la nasul cel roşu al renului Rudolph, asta însemnă că Moşul şi cei nouă reni ai săi sunt pregătiți de plecare.
  Potrivit Aviaţiei civile americane, Moş Crăciun şi renii săi vor zbura la o altitudine de circa 15.000 de metri, cu mult peste altitudinea zborurilor civile.
  Astfel, Moş Crăciun o să plece de la Polul Nord în călătoria sa magică din fiecare an în jurul lumii, trecând mai întâi prin Rusia, Insulele Fiji și Noua Zeelandă.

  Carmen

  arrow