• Știați că… Primul Doodle a fost folosit de către Google în anul 1998?

  Știați că… Primul Doodle a fost folosit de către Google în anul 1998?
  Doodle este logo-ul grafic ce apare ocazional pe prima pagină a motorului de căutare Google.
  Acestea au evoluat de-a lungul timpului de la simple reprezentări grafice la ilustrații din ce în ce mai complexe.
  Ideea unui logo a aparținut fondatorilor companiei, care și-au anunțat utilizatorii, prin intermediul ilustrației că vor participa la festivalul Burning Man din deșertul Nevada. Astfel, ei au adăugat în spatele logo-ului principal al motorului de căutare și emblema festivalului.
  Reacția utilizatorilor a fost pozitivă la inițiativa celor doi și astfel au fost folosite Doodle-uri cu diferite semnificații atât la nivel local cât și la nivel mondial.
  De-a lungul timpului, au fost folosite peste 1000 de Doodle-uri, sărbătorind personaje cu diferite semnficații dintre care amintim logo-urile dedicate unor personalităti precum Albert Einstein, Jules Verne, Marie Curie, Beatles sau personaje cinematografice ca Pinocchio, Batman sau Superman.
  Uneori sunt prezentate mai multe Doodle-uri diferite care apar în paralel, astfel încât utilizatorii dintr-o țară sau regiune pot vedea un Doodle iar cei din altă parte a lumii văd un altul, cu totul diferit.
  Pentru țara noastră au fost create logo-uri care au sărbătorit personalități și evenimente marcante pentru istoria și cultura noastră națională.

  Carmen

  arrow