• Știați că… Brazilia a avut drept sport național artele marțiale?

  Știați că… Brazilia a avut drept sport național artele marțiale?
  Capoeira este la bază o artă marțială braziliană, un dans de luptă ale cărei origini provin din regiunea africană NíGolo unde este cunoscut sub numele de dansul zebrei.
  La origine a fost adoptat de către sclavii de pe plantaţii pentru a-şi rezolva conflictele, dar apoi a devenit un limbaj complex al trupului.
  În capoeira sunt cinci elemente importante: roata, două eschive şi trei lovituri de picior, dar este nevoie de voinţă și dedicaţie.
  Technica de luptă se distinge printr-o flexibilitate deosebită, cu foarte multe rotiri, salturi și mișcări acrobatice; în mod tradițional pe timpul luptelor se cântă muzică din perioada sclavagistă a țării.
  Persoana care practică acest sport este liberă, se bazează foarte mult pe improvizaţie, iar instructorul îi învaţă câteva mişcări apoi practicantul este liber să le exerseze fără reguli precise.
  În anul 1937, dictatorul naționalist Getúlio Vargas a ales capoeira drept sport național, decizia lui fiind influențată de o prezentare făcută de către maestrul Mestre Bimba.

  Carmen

  arrow