• Știați că… Michael Schumacher este singurul pilot din Formula 1 care a câștigat 7 titluri de campion mondial?

  Știați că… Michael Schumacher este singurul pilot din Formula 1 care a câștigat 7 titluri de campion mondial?
  Michael Schumacher este unul din cei mai importanți piloți de Fomula 1 din toate timpurile, cu un palmares impresionant format din 7 titluri mondiale, 91 de victorii individuale, 68 de pole position-uri și 76 de cele mai rapide tururi. Totodată, în anul 2006, a fost desemnat de către fanii Formulei 1, drept cel mai popular pilot care a evoluat vreodată în acest sport.
  Primul titlu mondial l-a câștigat în anul 1994, când a câștigat primele două curse – Marele Premiu al Braziliei și Marele Premiu al Pacificului, luând un avantaj consistent în fața lui Ayrton Senna, considerat rivalul său la titlul suprem. În următorul an, Michael Schumacher a câștigat cel de-al doilea titlu, când a reușit dubla după un sezon în care a câștigat nouă curse, egalând astfel recordul stabilit de către Nigel Mansell în 1992, totalizând 102 puncte, cu 33 mai multe decât Damon Hill, cel care a terminat al doilea. Mai mult decât atât, Michael și-a ajutat echipa să câștige primul titlul mondial în campionatul constructorilor.
  Din anul 1996, Michael Schumacher a semnat contract cu echipa Ferrari care nu avea, la acel moment, un monopost pregătit pentru a câștiga titlul mondial. Astfel, perioada 1996-1999 a fost una în care au fost testate mai multe modele de monopost, pentru a se găsi pe cel perfect adaptat cerințelor acestui tip de completiție.
  În aceste condiții, sezonul competițional 2000 a început foarte bine pentru Michael Schumacher, câștigând primele trei curse ale anului și având un avantaj de 24 puncte față de principalul său rival, finlandezul Mika Häkkinen. Deși Mika Hakkinen a redus diferența de puncte dintre el si Michael, ultima cursă a fost decisivă pentru câștigarea titului mondial de către pilotul german.
  Anii 2000-2004, i-au adus lui Michael Schumacher cele 5 titluri mondiale consecutive care îi asigură locul în istoria acestui tip de competiții internaționale.

  Carmen

  arrow