• Ştiaţi că… Leopardul are blana acoperită cu pete în formă de nor?

    D88-308553

    Ştiaţi că… Leopardul are blana acoperită cu pete în formă de nor?
    Acesta este un mamifer carnivor de mari dimensiuni, fiind înzestrat cu o foarte bună capacitate de adaptare si simțuri excelent dezvoltate.
    Leopardul este una din cele mai rapide feline – poate atinge o viteză de până la 60 km/h, uneori chiar mai mult, dar pe distanțe limitate la 100-150 m.
    Este una din cele mai mari feline, având o greutate cuprinsă între 40-80 kg, cu o înălțime de 60-80 cm și cu o lungime a corpului de până la 2 m.
    Leopardul este capabil să se adapteze la orice tip de habbitat dacă găsește suficientă mâncare.
    Trăiește și în zone larg deschise precum câmpii sau deșerturi, dar cel mai bine habitează în păduri. Aici poate folosi copacii pentru a se proteja sau pentru a studia terenul de vanatoare.
    Sunt animale nocturne, de obicei vânează și mănâncă noaptea iar ziua este rezervată pentru odihnă. Leoparzii sunt animale solitare, care preferă să trăiască singure.

    Carmen

    arrow