• Ştiaţi că… Numele iniţial al motorului de căutare Google a fost Backrub?

  Google Backrub

  Ştiaţi că… Numele iniţial al motorului de căutare Google a fost Backrub?
  Larry Page și Sergey Brin s-au întâlnit pentru prima dată la Universitatea Stanford în anul 1995. Larry, în vârstă de 22 de ani, absolvent al Universității Michigan, este interesat de universitate, iar Sergey, în vârstă de 21 de ani, este desemnat să îi servească ca ghid.
  Un an mai târziu, în anul 1996, Larry și Sergey încep să colaboreze la dezvoltarea unui motor de căutare numit BackRub. BackRub a funcționat pe serverele de la Stanford timp de peste un an, până când a ajuns să ocupe prea multă lățime de bandă. Numele de backRub (masaj la spate) a fost ales datorită faptului că back-link-urile aveau o pondere foarte mare în calcularea page rank-ului fiecărui site.
  Numele de Google este un joc de cuvinte pornind de la „googol”, un termen matematic pentru numărul reprezentat de cifra 1 urmată de 100 de zerouri și întruchipează misiunea lui Larry și a lui Sergey, aceea de a organiza o cantitate aparent infinită de informații de pe internet. Domeniul google.com a fost achiziţionat în anul 1997.
  În anul 1998, pe 4 septembrie, este înregistrată în California firma Google Inc. cu ajutorul lui Andy Bechtolsheim care devine cofondator printr-o investiţie de o sută de mii de dolari.

  Carmen

  arrow