• Știați că… Turnul Londrei este cel mai vechi obiectiv turistic din lume?

  Turnul Londrei

  Știați că… Turnul Londrei este cel mai vechi obiectiv turistic din lume?
  Denumit Palatul Regal și Cetatea Majestății Sale, Turnul Londrei este de fapt un castel alcătuit din trei curți interioare concentrice Cea din interior conține Turnul Alb. La nord, est și vest, clădirea este încercuită de curtea mijlocie, construită în timpul domniei lui Richard Inimă-de-Leu. Curtea exterioară care înconjoară castelul a fost construită în timpul lui Edward I.
  A fost declarat obiectiv turistic încă din perioada elisabetană – între anii 1558-1603 și a devenit repede cel mai vizitat loc din Londra fiind prezentat în cronicile vremii.
  Cele mai populare încăperi ale turnului erau Menajeria Regală precum și expozițiile de armuri. În cursul anului 1669 aici sunt expuse public Bijuteriile Coroanei care atrag și în prezent mulți turisti.
  Popularitate turnului a crescut foarte mult în secolul al XIX-lea, iar administratia complexului a construit in anul 1851 o clădire specială numai pentru vânzarea de bilete.
  La sfârșitul secolului XIX castelul era vizitat anual de peste 500.000 de persoane.
  În cursul anului 1988, Turnul Londrei a fost adăugat pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial atât ca recunoaștere a importanței sale globale cât și pentru conservarea locației.

  Carmen

  arrow