• Ştiaţi că… La data de 16 august 1977 a trecut în nefiinţă Elvis Presley?

  Ştiaţi că… La data de 16 august 1977 a trecut în nefiinţă Elvis Presley?
  Cunoscut drept Regele Rock ‘n’ Roll-ului, Elvis Aaron Presley, s-a născut în anul 1935 într-un orăşel din statul american Mississippi.
  Prima reprezentaşie pe scenă are loc la vârsta de 10 ani, când cântă Old Shep în cadrul unui concurs de tinere talente la care a câştigat premiul al doilea.
  În anul 1953,Elvis înregistrează primul demo la Memphis Recording Service, iar în 1955 semnează cu RCA Records un contract de exclusivitate.
  În anul 1956 apare pe piaţă, primul album intitulat Elvis Presley, care a ajuns foarte repede pe prima poziție în Billboard 200 și a rămas acolo timp de zece săptămâni.
  De la debut şi până în august 1977, viața lui Elvis este un șir de concerte și turnee, apariții la emisiuni de televiziune, înregistrări de albume, atât de studio cât și live, și de single-uri.
  În anul 1972 stabileşte un record de audienţă, reuşind să susţină 4 show-uri consecutive sold-out la celebra arenă Madison Square Garden. În 1973, în premieră, este transmis prin satelit, show-ul Aloha from Hawaii, fiind vizionat în direct în 36 de ţări de pe toate continentele, audienţa estimată fiind de 1,5 miliarde telespectatori.
  Datorită stresului și lipsei de odihnă Elvis având nevoie de mai multe spitalizări. În această perioadă începe să ia diverse pastile energizante și tot felul de alte droguri. Pe 16 august 1977, întors la reşedinţa sa de la Graceland, Elvis pregătește ultimele detalii în legătură cu spectacolul ce avea să-l susțină în Portland (Maine) a doua zi și apoi se retrage pentru a se odihni.
  Este găsit mort a doua zi dimineața în urma unui infarct miocardic.

  Carmen

  arrow