• Știați că… Morcovii au avut culoarea mov până în secolul al XVII-lea?

    Știați că… Morcovii au avut culoarea mov până în secolul al XVII-lea?
    Morcovul nu este doar portocaliu, dar acest soi este cel mai frecvent cultivat, însă există şi mov, roşii, albi sau galbeni, în funcţie de pigmentul conţinut.
    Morcovul portocaliu a fost cultivat pentru prima dată în secolul al XVI-lea de către olandezi. Până atunci morcovul cultivat era de culoare mov, iar din când în când alb sau galben. Olandezii au luat trei tulpini, una mov, una albă şi una galbenă, le-au combinat şi au creat cel mai cunoscut tip de morcov, cel portocaliu.
    Aceasată legumă conține între altele și multe alte substanțe nutritive esențiale pentru organismul uman: acidul folic, vitamina K și calciu.
    Morcovii împiedică formarea depozitelor pe pereții arteriali prevenind atacurile cardio-vasculare la bolnavii de ateroscleroză.
    Este o legumă recomandată copiilor deoarece ajută la creșterea și la dezvoltarea armonioasa organismului. Morcovul este indicat a se folosi ca tonic al sângelui, cicatrizant sau antiinflamator, împotriva eczemelor, urinarilor dese, arsurilor sau furunculelor.
    Aceasta leguma este recomandată și celor ce suferă de diabet, zahărul pe care îl conține nu este nociv pentru organismul lor.

    Carmen

    arrow