• Ştiaţi că… Nava Evanghelia, cunoscută drept Epava de la Costineşti a făcut parte din flota armatorului grec Aristotel Onassis?

  stiati_ca_epava_costinesti

  Ştiaţi că… Nava Evanghelia, cunoscută drept Epava de la Costineşti a făcut parte din flota armatorului grec Aristotel Onassis?
  „Evanghelia“ a fost o navă comercială construită la şantierele navale Harland and Wolffdin Belfast din Irlanda de Nord şi a fost lansată la apă în anul 1942.
  Epava, simbol a staţiunii Costineşti a eşuat în data de 15 octombrie 1968, oficial din cauza furtunii. Incidentul s-a produs pe timp de noapte, iar nava a eşuat la 1,5 mile marine în larg de plaja staţiunii Costineşti.
  Grupul de interventii şi salvare al portului Constanţa a primit semnal radio SOS, prin care o ambarcaţiune sesiza că se află în pericol.
  Aceştia au căutat nava toată noaptea, dar au gasit-o dimineaţa eşuată în partea opusă îndicaţiilor date de către echipaj.
  Marinarii români au reuşit să salveze nava, dar pe timpul nopţii grecii au eşuat-o din nou.
  Căpitanul vasului şi Aristotel Onassis ar fi avut o înţelegere să eşueze sau să scufunde vasul, pentru a putea obţine despăgubiri considerabile din asigurări.
  În această situatie nava a fost părăsită de echipaj şi a intrat în patrimoniul naţional românesc, iar proprietarul nu si-a mai primit prima din asigurare.

  Carmen

  arrow