• Ştiaţi că… Greutatea bancnotelor de 5 Euro aflate în circulaţie este echivalentă cu greutatea a două avioane A380?

  AirbusA380

  Ştiaţi că… Bancnotele de 5 Euro aflate în circulaţie au greutatea a două avioane Airbus A380 încărcate, adică aproximativ 900 de tone?
  Greutatea brută a unei bancnote finite (5 EUR, ES1) este de 0,663 de grame. Greutatea medie a fost calculată utilizând un eşantion de 20 de bancnote din acelaşi lot de producţie. A se nota faptul că greutatea este influenţată, de asemenea, de dimensiunea bancnotei şi de greutatea hârtiei netipărite.
  Airbus A380 este la ora actuală cel mai mare avion de pasageri din lume aflat în producție de serie și primul avion de mare capacitate cu două punți complete pentru pasageri. Avionul este cvadrimotor și oferă zboruri de mare distanță, de până la 15.200 km. Fiecare punte are câte două culoare, avionul fiind certificat pentru operațiuni cu până la 880 pasageri
  Modelul ales s-a remarcat constructiv prin existența a două etaje suprapuse și a fost botezat A380 (8 fiind o cifră norocoasă în Asia, dar reprezentând și cele două nivele suprapuse). Până la primul zbor, care a avut loc la 18 ianuarie 2005, dezvoltarea avionului a costat 11 miliarde de Euro.

  Carmen

  arrow