• Ştiaţi că… Pentru a ateriza un avion în Gibraltar trebuie oprită circulaţia rutieră pe cea mai mare autostradă din această peninsulă?

  Ştiaţi că… Pentru a ateriza un avion în Gibraltar trebuie oprită circulaţia rutieră pe cea mai mare autostradă din această peninsulă?
  Construcţia aeroportului din Gibraltar datează din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, devenind funcţional din anul 1939 când a servit drept bază millitară pentru Flotila Aeriană Regală a Marii Britanii.
  Pista de aterizare a avioanelor a fost mărită pentru a se folosi şi in cazul avioanelor de mari dimensiuni şi astfel treace prin mijlocul autostradei Winston Churchill.
  Traficul aerian din peninsulă este aglomerat, existând zilnic curse regulate care operează din şi către Marea Britanie şi Spania. Traficul autovehiculelor este oprit de minim 14 ori în fiecare zi, timp de aproximativ zece minute.
  La capătul şoselei, de fiecare dată, echipaje de poliţie se asigură că şoferii nu încalcă regulile stricte de circulaţie impuse în locul respectiv.
  Datorită reliefului de pe această peninsulă nu s-a construit un pasaj subteran, iar maşinile trebuie să aştepte la barieră în momentul în care o aeronavă soseşte sau părăseşte acest aeroport.

  Carmen

  arrow