Tag Archives: Antarctica

Ştiaţi că… În Antarctica nu sunt broaşte ţestoase?

Ştiaţi că… În Antarctica nu sunt broaşte ţestoase?
Acestea nu suportă frigul şi de aceea nu traiesc decât în zone temperate şi calde.
Totuşi, testoasa Blanding este singura specie care a fost văzută înnotând pe sub gheaţă în zona Marilor Lacuri.
Cele mai mari broaşte ţestoase de uscat trăiesc în Insulele Galapagos şi în Insulele Oceanului Indian, acestea depăşind lungimea de 1 metru şi greutatea de 250-400 Kg.
Broaştele ţestoase din specia Testudo Radiata trăiesc peste 200 ani.

Ştiaţi că… Foca-leopard este cea mai mare specie de focă?

Ştiaţi că… Foca-leopard este cea mai mare specie de focă?
Foca-leopard se simte acasă în apele îngheţate ale Antarcticii, dar poate fi văzută şi mai la nord, pe ţărmul Americii de Sud şi a Noii Zeelande.
Foca-leopard s-a adaptat perfect vieţii marine, înoată în apă prin mişcările de lateralitate ale înotătoarei codale şi se cârmuieşte cu cele toracale, când urmăreşte prada, poate schimba direcţia foarte repede.
Se hrăneşte în principal cu pinguini,pe care îi prind şi îi ţin sub apă, până când aceştia fiind epuizaţi nu mai opun rezistenţă.