• Ştiaţi că… George Enescu a fost naşul de botez al lui Dinu Lipatti?

  stiati_ca_dinu_lipatti

  Ştiaţi că… George Enescu a fost naşul de botez al lui Dinu Lipatti?
  Născut într-o familie cu puternică tradiţie muzicală, Dinu Lipatti, a beneficiat şi de îndrumarea atentă a naşului său George Enescu.
  Părinţii săi, Theodor şi Ana au reuşit sa-l înscrie nla profesoara de pian Florica Musicescu, care i-a oferit o educaţie artistică serioasă, care să-i permită dezvoltarea talentului său nativ.
  A fost admis la Conservatorul din Bucureşti, iar în anul 1934 a participat la concursul internaţional de pian din Viena unde i s-a decernat premiul al doilea.
  Între anii 1936-1937 susţine turnee în Germania şi Italia şi realizează primele sale înregistrări. În timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial rămâne la Bucureşti, unde susţine numeroase recitaluri de pian ca solist sau acompaniându-l pe George Enescu.
  În 1943 părăseşte ţara împreună cu viitoarea sa soţie, Madeleine Cantacuzino, şi se stabileşte împreună cu ea la Geneva.
  În timp ce se pregătea pentru un turneu de concerte în Statele Unite ale Americii descoperă că suferă de leucemie, iar ultimul recital susţinut de către Dinu Lipatti are loc pe 16 septembrie 1950 în cadrul festivalului de la Besancon.

  Carmen

  arrow