• Ştiaţi că… Julio Iglesias este artistul latin cu cele mai multe albume vândute în lume?

  Ştiaţi că… Julio Iglesias este artistul latin cu cele mai multe albume vândute în lume?
  Julio Iglesias se numără printre primii zece artiști cu cele mai numeroase vânzări din istorie, conform Casei de Discuri Sony, care în decembrie 2011 i-a conferit, la Madrid, două premii care confirmă aceste realizări de excepţie.
  Născut la Madrid în data de 23 septembrie 1943, iar la vârsta de 20 de ani a suferit un grav accident rutier, în urma caruia a ramas semi-paralizat mai bine de un an si jumatate. În această grea perioadă din viaţa sa a primit cadou de la infirmierul care îl îngrijea o chitară pentru a-şi ocupa timpul.
  Astfel, Julio începe să scrie poezii şi să încerce punerea lor pe melodii, dar după ce s-a însănătoşit şi-a reluat studiile întrerupte în momentul accidentului.
  În anul 1968 debutează în muzică cu participarea la Festivalul Muzical de la Benidorm, pe care îl câştigă cu celebra sa piesă La vida sigue igual – Viaţa îşi urmează cursul, iar în anul 1969 a participat la Festivalul Cerbul de Aur de la Braşov.
  Julio Iglesias a participat, în anul 1971, la Festivalul Eurovision şi precum şi la alte evenimente muzicale, devenind astfel numarul 1 în întreaga lume, din Mexic până în Argentina şi din Spania până în Japonia.
  În anul 1983, la Paris, Julio Iglesias primeşte primul şi singurul Disc de Diamant oferit vreodată unui cântăreţ de către Cartea Recordurilor, pentru meritul de a fi interpretul care a vândut cel mai mare număr de albume înregistrate în cel mai mare numar de limbi straine, din istoria muzicii (germană, engleză, franceză, italiană, portugheză, spaniolă, tagalo – limba vorbita de în Filipine şi care stă la baza limbii filipineze,precum şi japoneză).
  Julio Iglesias este cel mai popular interpret din lume, de-a lungul carierei a vândut peste 250 de milioane de albume şi a obţinut peste 2600 de discuri de platină şi de aur.

  Carmen

  arrow