• Ştiaţi că… Johann Sebastian Bach a avut 20 de copii?

  Ştiaţi că… Johann Sebastian Bach a avut 20 de copii?
  Acesta a fost un compozitor german şi organist din perioada barocă, fiind considerat unul dintre cei mai mari muzicieni ai lumii din toate timpurile.
  Compozitorul s-a născut într-o familie de muzicieni profesionişti, tatăl său era muzician de curte, având sarcina de a organiza activitatea muzicală cu caracter profan a oraşului, dar și funcția de organist al bisericii locale. La vârsta de 9 ani rămâne orfan de ambii părinţi dar continua să studieze muzica cu ajutorul fratelui său mai mare.
  La 23 de ani, Bach obţine postul de organist de curte şi maestru de concerte la curtea ducelui de Weimar. Din această perioadă datează celebra compoziţie „Clavecinul bine temperat”.
  Cam în aceeaşi perioadă s-a căsătorit cu Maria Barbara, cu care a avut 7 copii, din care numai 4 au supravieţuit bolilor copilăriei. După moartea primei sale soţii, compozitorul s-a recăsătorit Anna Magdalena Wilcke, o tânără soprană, cu care a avut o lungă căsnicie având împreună 13 copii. Toţi fiii lui Bach au arătat o deosebită dotare pentru muzică, mulţi dintre ei devenind muzicieni consacrați, aşa Wilhelm Friedemann Bach, Johann Gottfried Bernhard Bach, Johann Christoph Friedrich Bach, Johann Christian Bach şi Carl Philipp Emanuel Bach.

  Carmen

  arrow