• Ştiaţi că… Maria Antoaneta s-a căsătorit la vârsta de numai 15 ani?

  Ştiaţi că… Maria Antoaneta s-a căsătorit la vârsta de numai 15 ani?
  De origine austriacă, posesoarea titlului de arhiducesă încă de la naştere, Maria Antoaneta a devenit în timp un simbol al exceselor monarhiei franceze.
  Cu numele complet, Maria Antonia Iosefa Iohanna de Habsburg-Lorena, a fost fiica cea mică a lui Francisc I, Împărat al Sfântului Imperiu Roman şi a Mariei Theresa, regină a Ungariei şi Boemiei.
  După încheierea Războiului de Şapte Ani în anul 1763 pentru păstrarea alianţei dintre Austria şi Franţa a devenit o prioritate pentru împărăteasa Maria Teresa consolidarea alianţelor prin intermediul căsătoriilor, aceasta fiind o practică recventă printre familiile regale europene din acea perioadă.
  În acest context european, Maria Antoaneta a renuntat oficial la drepturile sale asupra coroanei Austriei şi a părăsit Viena cu destinaţia Franţa la vârsta de numai paisprezece ani.
  Maria Antoaneta şi Ludovic-Auguste al Franței s-au căsătorit în mai 1770 la Palatul Versailles, iar locuitorii Parisului au fost încântaţi de personalitatea și frumusețea ei.
  În cursul anului Ludovic al XV-lea a decedat, iar Ludovic-Auguste i-a urmat la tron cu titulatura de Ludovic al XVI-lea şi Maria Antoaneta a devenit regina Franţei la vârsta de numai 19 ani.
  Maria Antoaneta avea o fire plină de viaţă, îndrăzneaţă şi sociabilă, îi plăceau jocurile de noroc, petrecerile şi moda extravagantă aceste activităţi fiind intens criticate de către locuitorii Franţei, precum şi de către nobilimea franceză.

  Carmen

  arrow