• Ştiaţi că… Bunicul patern al lui Vladimir Putin a fost bucătarul dictatorilor Lenin şi Stalin?

  Ştiaţi că… Bunicul patern al lui Vladimir Putin a fost bucătarul dictatorilor Lenin şi Stalin?
  Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, s-a născut în data de 7 octombrie 1952 la Leningrad, iar mama lui era muncitoare la o fabrică şi tatăl său a servit ca militar în marina sovietică.
  În perioada în care este student al Facultății de drept a Universității de Stat din Leningrad, Putin devine membru al Partidului Comunist și a rămas membru până la dizolvarea acestuia în anul 1991.
  După absolvirea universității, Vladimir Putin a fost recrutat de KGB, în serviciul de contraspionaj şi între anii 1985-1990, KGB-ul l-a repartizat la Dresden, pe atunci în Republică Democrată Germană.
  Din anul 1991, Vladimir Putin s-a întors la Leningrad, unde ocupă un post în cadrul facultăţii de relații internaționale a Universității din acest oraş.
  În anul 1994 a devenit Vice-primarul orașului Sankt-Petersburg,iar între anii 1995-1997 Putin a condus filiala locală a partidului de guvernământ din Sankt Petersburg .
  În aceeaşi perioadă, el a fost șef al Consiliului Consultativ al ziarului Viedomosti din Sankt Petersburg.
  A fost numit în anul 1999 de către preşedintele Boris Elțin în funcția de prim-ministru şi după demisia acestuia, din decembrie acelaşi an, a ocupat funcția de Președinte interimar al Federației Ruse.
  În perioada celor două mandate succesive de președinte dintre anii 2000-2008, Vladimir Putin a redat Rusiei demnitatea și forța politică pe plan internațional.
  În această perioadă, Rusia a cunoscut o creștere economică fără precedent de la căderea Uniunii Sovietice, jucând un rol important pe piața globală de capital.

  Carmen

  arrow