• Ştiaţi că… Tratatul de la Trianon a fost semnat la data de 4 iunie 1920?

  Ştiaţi că… Tratatul de la Trianon a fost semnat la data de 4 iunie 1920?
  Tratatul a fost semnat între Puterile Aliate învingătoare şi Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, stat considerat învins în Primul Război Mondial.
  Ceremonia de semnare a acestui document a avut loc la Palatul Marele Trianon de la Versailles unde au fost prezenţi reprezentanţi ale celor 16 state aliate de partea învingătorilor şi Ungaria. Tratatul a fost semnat pentru a stabili frontierele noului stat Ungaria cu vecinii săi: Austria, Regatul Sârbilor, Croaţilor şi Slovenilor, România şi Cehoslovacia.
  Regatul Ungariei, statul rezultat în urma Primului Război Mondial, a urmărit revizuirea, fie şi parţială, a Tratatului de la Trianon, aliindu-se în acest scop cu statele revizioniste, Germania şi Italia. În perioada 1938-1941 s-a reuşit anexarea unor teritorii la statul ungar care aparţinuseră Dublei Monarhii, astfel 1938 – sudul Slovaciei, 1939 – Ucraina Subcarpatică, 1940 – nordul Transilvaniei, 1941 – teritorii aflate azi în Serbia, Croația și Slovenia, dar cu toate acestea frontierele de la Trianon au fost consfinţite din nou în anul 1947, prin Tratatul de Pace de la Paris, încheiat între Puterile Aliate şi Ungaria.

  Carmen

  arrow